mobile

Bombaj Centralny – miejsce pachnące curry, imbirem i kardamonem

Kuchnia indyjska jest prosta i sycąca, ale przede wszystkim przepyszna. Ze względu na bogactwo i różnorodność terenów, dysponuje wachlarzem smaków.

 

Artykuł sponsorowany
Bombaj Centralny – miejsce pachnące curry, imbirem i kardamonem

W indyjskiej kuchni znajdziemy owoce morza, wspaniałe sery, wyborną baraninę i pyszne warzywa. Ale dobrej jakości składniki to nie wszystko. To, co sprawia, że kuchnia indyjska jest jedyna w swoim rodzaju, to uwielbiane na całym świecie dania z pieca tandoor. Mięso, indyjski ser czy warzywa, które uprzednio są marynowane w indyjskich przyprawach i pieczone w temperaturze nawet 480 stopni, nie tylko wyśmienicie smakują, lecz także są chrupkie, a zarazem miękkie w środku.

Od niedawna na warszawskim Wilanowie można zasmakować prawdziwej kuchni indyjskiej w najlepszym wydaniu. Bombaj Centralny to restauracja znajdująca się w wyjątkowo atrakcyjnej lokalizacji – na Klimczaka 15/U8. Co znajdziemy w menu? Przystawki są zapowiedzią tego, co nas czeka podczas posiłku; znajdziemy tam owoce morza gotowane z mlekiem kokosowym, tradycyjne, kruche pierożki nadziewane mięsem i groszkiem czy kotleciki rybne bądź ziemniaczane. Dania główne serwowane przez restaurację to kwintesencja indyjskich smaków: soczyste kawałki mięsa, gotowane na gorącym półmisku z warzywami i przyprawami, smażone kawałki sera gotowane z papryką i chilli smażone w indyjskich przyprawach, kurczak z pieca tandoor w kremowym, słodkawym sosie pomidorowo-orzechowym. Wegetarianie będą zachwyceni ciecierzycą z warzywami smażoną w pomidorowo-cebulowym sosie, czy domowy indyjskim serem ze śmietaną, masłem i pomidorami, bądź w sosie szpinakowym. Kuchnia indyjska nie mogłaby się obyć bez zup.

W Bombaju Centralnym zjemy m.in: zupę z czerwoną soczewicą, mlekiem kokosowym i kurczakiem, zupę z krewetkami, trawą cytrynową i mlekiem kokosowym, a dla tych, którzy wolą bardziej sycące zupy, restauracja przegotowała wolno gotowaną ekstrakcję golonek jagnięcych przyprawioną ziołami. Wyjątkowo interesujące są indyjskie desery: smażone kulki mleczne z dodatkiem orzechów, jogurtowe napoje – słodkie lub słone. Dodatkowo Bombaj Centralny przygotował dla klientów wyjątkową niespodziankę – jednego dnia w miesiącu będzie można zjeść za darmo!

Do zobaczenia w Bombaju Centralnym!

*szczegółowe informacje uzyskasz w lokalu.

 

 

 

 

 

KOMENTARZE

aktualności

więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

Kryminalne

więcej z działu Kryminalne

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

Biznes

więcej z działu Biznes

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie i Uroda

więcej z działu Zdrowie i Uroda