mobile

Jedzeniowy Narodowy

Blisko 100 różnorodnych i unikalnych stoisk, a przy nich kucharze i pasjonaci dobrego jedzenia. Sezon na uliczne jedzenie wystartował przed stadionem PGE Narodowym.

Mateusz Gawliński
Jedzeniowy Narodowy

8 edycja największego zlotu food trucków odbywa się na błoniach Stadionu Narodowego. To idealna okazja, by spróbować kuchni z całego świata. Uliczna jedzenie cieszy się wielką popularnością ze względu na dostępność, klimat, ale przede wszystkim smak. Jesteśmy pasjonatami i właśnie dla pasjonatów przygotowujemy jedzenie. Można powiedzieć, że ładunek energii po obu stronach jest dokładnie taki sam, w stu procentach pozytywny – komentują wystawcy.

Jak zaczęli swoją przygodę z ulicznymi kulinariami? Niektórzy rozwijają swój lokal stacjonarny, właśnie poprzez ciężarówkę z jedzeniem, dla niektórych jest to zmiana stylu życia z białego kołnierzyka na własny, gastronomiczny biznes. Pracują na swoim, ulepszają potrawy, kombinują, starają się przyciągnąć klienta czymś nietypowym. Jak dla mnie food truck to kwintesencja swobodnego wyboru, no i styl życia – mówi zajadający się burgerem pan Marek.

Ambasadorem imprezy jest Tomasz Jakubiak, kucharz oraz dziennikarz kulinarny. Serwując swoje specjały promuje dwudniowe święto kuchni ulicy.

KOMENTARZE

aktualności

więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

Kryminalne

więcej z działu Kryminalne

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

Biznes

więcej z działu Biznes

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie i Uroda

więcej z działu Zdrowie i Uroda