mobile
REKLAMA

Polsko-japońskie warsztaty kulinarne w Muzeum Etnograficznym

Muzeum etnograficzne przygotowało w swojej ofercie warsztatowej nie lada gratkę dla pasjonatów kultury japońskiej. Tym razem uczestnicy szkolenia mogli w radosnej atmosferze poznać tajniki kuchni japońskiej i przyrządzić pod okiem ekspertek dwa dania z najwyższej jakości składników. 

Katarzyna Szatyłowicz
Polsko-japońskie warsztaty kulinarne w Muzeum Etnograficznym

Na pierwszy ogień (a raczej garnek) poszły pierogi ruskie - w wersji japońskiej, czyli pierożki "gyoza". Drugim, kulinarnym połączeniem międzykontynentalnym był deser - blok czekoladowy z dodatkiem japońskiej herbaty matcha. Na gości czekała również niespodzianka: do uczty własnego wyrobu, prowadzące przygotowały zupę miso na polskim rosole, porcjaę natto z kaszą jaglaną oraz japońskie herbaty.  Każdy z uczestników wrócił do domu z certyfikatem ukończenia warsztatów i słodkim upominkiem.

Warsztaty poprowadziła autorka bloga Coutellerie - Marianna Medyńska. Za opracowanie graficzne odpowiedzialna jest Julia Kędzierska - absolwentka Wydziału Wzornictwa warszawskiej ASP.
 

KOMENTARZE

aktualności

REKLAMA
więcej z działu aktualności
REKLAMA

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie Kobieta Dziecko

więcej z działu Zdrowie Kobieta Dziecko