mobile
REKLAMA

Wege leczo z młodą kapustą

Pomysł na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny.

Informacja prasowa/ fot. pixabay.com
Wege leczo z młodą kapustą

Przepis na smaczny, szybki i zdrowy obiad. Można go zrobić dla całej rodziny.

Składniki:

  • cebula
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 3 papryki (zółta, czerwona i zielona)
  • pół główki młodej kapusty
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • papryka wędzona, sól, pieprz

Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć poszatkowaną cebulę. Pokroić papryki i kapustę i dodać do garnka. Zalać szklanką wody i gotować bez przykrycia przez około 15-20 minut. Następnie wlać przecier pomidorowy i dodać przyprawy. Gotować jeszcze przez 5 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub pieczywem.

Źródło: Akademia Dobrego Smaku SGGW

KOMENTARZE

aktualności

REKLAMA
więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie Kobieta Dziecko

więcej z działu Zdrowie Kobieta Dziecko