Wege leczo z młodą kapustą
Pomysł na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny.
Informacja prasowa/ fot. pixabay.com
Przepis na smaczny, szybki i zdrowy obiad. Można go zrobić dla całej rodziny.
Składniki:
- cebula
- łyżka oliwy z oliwek
- 3 papryki (zółta, czerwona i zielona)
- pół główki młodej kapusty
- 200 ml przecieru pomidorowego
- papryka wędzona, sól, pieprz
Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć poszatkowaną cebulę. Pokroić papryki i kapustę i dodać do garnka. Zalać szklanką wody i gotować bez przykrycia przez około 15-20 minut. Następnie wlać przecier pomidorowy i dodać przyprawy. Gotować jeszcze przez 5 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub pieczywem.
Źródło: Akademia Dobrego Smaku SGGW















![[KONKURS] Spektakl "Królestwa” w teatrze Guliwer. Wygraj wejściówki](/uploads/artykuly/zdjecie/k_280x150/d4724544acba293893d5061cf1d41f483cff089e.png)
![[Rozwiązanie konkursu] Spektakl „Skunks i Borsuk” w teatrze Guliwer. Wygraj podwójną wejściówkę](/uploads/artykuly/zdjecie/k_280x150/7aa73e59d118bba9bd4995e0836ec80fa5cc03de.png)
![[KONKURS] Spektakl „Skunks i Borsuk” w teatrze Guliwer. Wygraj podwójną wejściówkę](/uploads/artykuly/zdjecie/k_280x150/4d1d7704ad1fd86f8f00236ec6526c9742f50fa6.png)
![[Rozwiązanie konkursu] Spektakl „Łóżko pełne cudzoziemców” wygraj podwójną wejściówkę](/uploads/artykuly/zdjecie/k_280x150/2178efc705c649654fdb3972150d9ad76fb26e15.jpeg)















