Wege leczo z młodą kapustą
Pomysł na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny.
Informacja prasowa/ fot. pixabay.com
Przepis na smaczny, szybki i zdrowy obiad. Można go zrobić dla całej rodziny.
Składniki:
- cebula
- łyżka oliwy z oliwek
- 3 papryki (zółta, czerwona i zielona)
- pół główki młodej kapusty
- 200 ml przecieru pomidorowego
- papryka wędzona, sól, pieprz
Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć poszatkowaną cebulę. Pokroić papryki i kapustę i dodać do garnka. Zalać szklanką wody i gotować bez przykrycia przez około 15-20 minut. Następnie wlać przecier pomidorowy i dodać przyprawy. Gotować jeszcze przez 5 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub pieczywem.
Źródło: Akademia Dobrego Smaku SGGW