Na Mokotowie powstała słoikodzielnia
Już nie tylko jadłodzielnia, mieszkańcy Warszawy poszli dalej i w ramach Budżetu Obywatelskiego powstała słoikodzielna. Nowa jadłodzielnia i słoikodzielnia została otwarta na Mokotowie
Kultura niemarnowania i dawania rzeczom drugiego życia opanowała Warszawę. Powstają kolejne jadłodzielnie, punkty wymiany zniczy, do tej listy dołączyła słoikodzielnia.
-Słoikodzielnia rozszerza ideę dzielenia i "zero waste" na nadawanie drugiego życia słoikom. Na wytworzenie jednego słoika potrzeba zużyć około 1000 litrów wody – wskazują autorzy projektu powstania na Mokotowie właśnie słoikodzielni.
Jedni warszawiacy wymyślili, drudzy zagłosowali i wybrali i tak przy lokalu Pół na Puł na Mokotowie przy ul. Puławskiej 20 i ul. Narbutta 2 została otwarta jadłodzielnia wraz ze słoikodzielnią.
Jadłodzielnia jest czynna od poniedziałku do piątku w godz. 10-15, zaś w soboty od 9-12.
fot. UD Mokotów