Jedzeniowy Narodowy
Blisko 100 różnorodnych i unikalnych stoisk, a przy nich kucharze i pasjonaci dobrego jedzenia. Sezon na uliczne jedzenie wystartował przed stadionem PGE Narodowym.
8 edycja największego zlotu food trucków odbywa się na błoniach Stadionu Narodowego. To idealna okazja, by spróbować kuchni z całego świata. Uliczna jedzenie cieszy się wielką popularnością ze względu na dostępność, klimat, ale przede wszystkim smak. Jesteśmy pasjonatami i właśnie dla pasjonatów przygotowujemy jedzenie. Można powiedzieć, że ładunek energii po obu stronach jest dokładnie taki sam, w stu procentach pozytywny – komentują wystawcy.
Jak zaczęli swoją przygodę z ulicznymi kulinariami? Niektórzy rozwijają swój lokal stacjonarny, właśnie poprzez ciężarówkę z jedzeniem, dla niektórych jest to zmiana stylu życia z białego kołnierzyka na własny, gastronomiczny biznes. Pracują na swoim, ulepszają potrawy, kombinują, starają się przyciągnąć klienta czymś nietypowym. Jak dla mnie food truck to kwintesencja swobodnego wyboru, no i styl życia – mówi zajadający się burgerem pan Marek.
Ambasadorem imprezy jest Tomasz Jakubiak, kucharz oraz dziennikarz kulinarny. Serwując swoje specjały promuje dwudniowe święto kuchni ulicy.