Festiwal Pierogów Świata
Przez siedem godzin miłośnicy pierogów mogli zajadać się w sobotę swoim ulubionym daniem. W Pałacu Kultury i Nauki odbył się w sobotę Festiwal Pierogów Świata.
Tłumy mieszkańców stolicy, jakie gościła Sala Ratuszowa PKiN pokazały, że miłośników tego dania można spotkać na każdym kroku. A mieli oni w czym wybierać. Każdy chętny, po odstaniu w potężnych kolejkach mógł spróbować robionych z różnego rodzaju mąki pierogów nadziewanych między innymi: mięsem, serem, ziemniakami, kapustą i pieczarkami, kaczką, cielęciną, gęsiną, soczewicą, kurkami, łososiem, szpinakiem i serem feta, szpinakiem i mozzarellą czy też kaszą gryczaną. Były pierogi przypiekane, gotowane oraz smażone, bezglutenowe, robione na słodko, ale i na ostro, gruzińskie, meksykańskie, chińskie i wiele innych. Każdy mógł spróbować tego co lubi najbardziej.