mobile

Od dziś w Warszawie Festiwal Pierogów Świata

Ruszył Festiwal Pierogów Świata, gdzie znajdziecie zarówno orientalne i niedostępne na co dzień rodzaje, jak i uwielbiane przez wszystkich polskie pierogi

Informacja prasowa
Od dziś w Warszawie Festiwal Pierogów Świata

Czym właściwie różnią się takie pierogi od naszych polskich?

O ile sama forma farszu zamkniętego w cieście jest taka sama, o tyle sposób przygotowania, kształt, ciasto, struktura, a nawet sposób podania różnią się w zależności od miejsc na świecie!

Na przykład Korea może poszczycić się pierogami mandu najczęściej przyrządzanymi z duszoną wołowiną i pikantną kapustą kimchi, a najpopularniejsze pierogi gruzińskie to chinkali, które świeżo wyrabiane przez kucharzy z tego rejonu smakują naprawdę wspaniale.

Te i wiele innych rodzajów pierogów będziecie mogli skosztować od dziś w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.

fot.mat.org.

KOMENTARZE

aktualności

więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

Kryminalne

więcej z działu Kryminalne

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

Biznes

więcej z działu Biznes

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie i Uroda

więcej z działu Zdrowie i Uroda