Warszawski Festiwal Piwa Bez Granic
Dwa wydarzenia, które połączą ze sobą miłośników piwa w całym kraju – w soboty 8 sierpnia i 5 września spotkamy się on-line i w najlepszych lokalach rzemieślniczych, aby degustować doskonałe piwa i porozmawiać o polskich i amerykańskich browarach rzemieślniczych.
Warszawski Festiwal Piwa Bez Granic to szereg wydarzeń w lokalnych pubach i restauracjach które połączy wspólne spotkanie on-line. Każdy może spróbować piw przygotowanych na festiwal – zamawiając odpowiedni zestaw lub odwiedzając lokale, które uczestniczą w naszych wydarzeniach. W każdym festiwalowym zestawie znajdą się wyjątkowe piwa amerykańskie oraz mocno chmielone piwa z jednych z najlepszych browarów w Polsce, a do tego próbki chmieli, które nadają nowofalowym stylom niesamowity smak.
W planach ciekawe rozmowy z fanami piwa, blogerami, znanymi osobami ze sceny gastronomicznej, znanymi postaciami, także z zagranicy. Do tego degustacje i pokazy na żywo. W ramach każdego z wydarzeń zorganizowane będzie ośmiogodzinne spotkanie on-line (od 14 do 22).
Edycja 8 sierpnia (sobota) 2020 r. Gość specjalny: Stan Hieronymus, autor książek: „Brew Like A Monk”, „Brewing Local”, „Brewing with Wheat” i „For The Love of Hops”. Polskie browary: Artezan, Birbant, Funky Fluid i PINTA
Set piw: https://warszawskifestiwalpiwa.pl/warszawski-festiwal-piwa-bez-granic-8-viii-i-5-ix/
Lista lokali, gdzie będzie można spróbować festiwalowych piw: wkrótce!
Edycja 5 września (sobota) 2020 r. Gość specjalny: John Palmer, autor książek: „Brewing Classic Styles”, „Water” i „How To Brew” (polskie tłumaczenie książki w przygotowaniu!). Polskie browary: Nepomucen, Maltgarden, Maryensztadt i Trzech Kumpli
Set piw i lista lokali: podamy w przyszłości!
PROGRAM FESTIWALU
8 SIERPNIA
14:00 START FESTIWALU
14:10 UWARZYLIŚMY DLA WAS PIWO, ZOBACZ JAK!
15:00 NIE DAJ SIĘ NABRAĆ I KUPUJ PIWA JAK EKSPERT
16:00 PIWNA TURYSTYKA – GDZIE NA DOBRE PIWO W POLSCE I ZA GRANICĄ?
16:45 RAZEM DEGUSTUJEMY PIWA FESTIWALOWE – część 1
17:00 GOŚĆ SPECJALNY WFP – STAN HIERONYMUS
17:45 RAZEM DEGUSTUJEMY PIWA FESTIWALOWE – część 2
18:00 CHMIELOWA BOMBA – JAK ROBI SIĘ EKSTREMALNIE CHMIELONE PIWA?
18:45 RAZEM DEGUSTUJEMY PIWA FESTIWALOWE – część 3
19:00 PIWO W KUCHNI I W KOKTAJLU
19:45 RAZEM DEGUSTUJEMY FESTIWALOWE PIWA – część 4
20:00 WHISKY, WINO CZY… PIWO? – ROZMOWA Z EKSPERTAMI
20:45 RAZEM DEGUSTUJEMY PIWA FESTIWALOWE – część 5
21:00 PIWA DESEROWE – DUMA CZY UPRZEDZENIE? – DYSKUSJA
21:50 ZAKOŃCZENIE FESTIWALU
Organizatorzy:
Warszawski Festiwal Piwa
Ambasada USA
Departament Rolnictwa USA
Stowarzyszenie Wolny Kraft
Współpraca:
Ameryka od Kuchni
Smak Piwa