Polsko-japońskie warsztaty kulinarne w Muzeum Etnograficznym
Muzeum etnograficzne przygotowało w swojej ofercie warsztatowej nie lada gratkę dla pasjonatów kultury japońskiej. Tym razem uczestnicy szkolenia mogli w radosnej atmosferze poznać tajniki kuchni japońskiej i przyrządzić pod okiem ekspertek dwa dania z najwyższej jakości składników.
Na pierwszy ogień (a raczej garnek) poszły pierogi ruskie - w wersji japońskiej, czyli pierożki "gyoza". Drugim, kulinarnym połączeniem międzykontynentalnym był deser - blok czekoladowy z dodatkiem japońskiej herbaty matcha. Na gości czekała również niespodzianka: do uczty własnego wyrobu, prowadzące przygotowały zupę miso na polskim rosole, porcjaę natto z kaszą jaglaną oraz japońskie herbaty. Każdy z uczestników wrócił do domu z certyfikatem ukończenia warsztatów i słodkim upominkiem.
Warsztaty poprowadziła autorka bloga Coutellerie - Marianna Medyńska. Za opracowanie graficzne odpowiedzialna jest Julia Kędzierska - absolwentka Wydziału Wzornictwa warszawskiej ASP.





![[KONKURS] Spektakl "Choinka" w teatrze Guliwer. Wygraj wejściówki](/uploads/artykuly/zdjecie/k_280x150/6289f215bacb04cf6a286c7b65048e016b8a0151.jpeg)
















![[Konkurs Mikołajkowy] „Po słonecznej stronie życia” – wygraj książkę Damiana Abramowicza](/uploads/artykuly/zdjecie/k_280x150/a8a133f53765e694b010c58b5649c0fe6576dac0.png)
![[Konkurs] Wyślij swoje świąteczne życzenia i wygraj publikację w gazecie „Informator Stolicy”](/uploads/artykuly/zdjecie/k_280x150/ccbd0d61ad75ac74de345ccc1e0f020b4367abd0.png)
![[Rozwiązanie konkursu] Spektakl „Przyjazne dusze” wygraj podwójną wejściówkę](/uploads/artykuly/zdjecie/k_280x150/e70719d748773077595f2fdfe65067e0b399bdee.jpeg)















