mobile
REKLAMA

Rozwiązanie KONKURSU KULINARNEGO

Przedstawiamy zwycięzcę konkursu Kulinarnego z lutowego wydania Informatora Stolicy a także zwycięski przepis!

TAGI
Rozwiązanie KONKURSU KULINARNEGO

Zwyciężczynią konkursu jest Pani Ewelina W. za przepis:

KULKI CZEKOLADOWO – ORZECHOWE Z MIGDAŁEM

250 g mascarpone
200 g mlecznej czekolady
50 g herbatników
kakao, orzechy włoskie, migdały
 
Czekoladę rozpuścić w rondelku (w kąpieli wodnej), po ostudzeniu dodać mascarpone i herbatniki. 
Wymieszać i wstawić do lodówki na około 2 godziny do stężenia. Następnie z masy formować  małe kuleczki o średnicy 3 centymetrów, do środka włożyć migdał, obtoczyć w kakao i posiekane orzechy.  
Gotowe kulki wstawić ponownie do lodówki, by stwardniały. 

 

Zwyciężczyni proszona jest o kontakt z redakcją, pod adresem redakcja@informator-stolicy.pl  


Pozostałym uczestnikom bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia i zapraszamy do śledzenia kolejnych wydań w których z pewnością nie zabraknie równie ciekawych konkursów!

 

Pozdrawiamy serdecznie!

KOMENTARZE

aktualności

więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

Kryminalne

więcej z działu Kryminalne

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

Biznes

więcej z działu Biznes

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie i Uroda

więcej z działu Zdrowie i Uroda