Rozwiązanie KONKURSU KULINARNEGO
Przedstawiamy zwycięzcę konkursu Kulinarnego z lutowego wydania Informatora Stolicy a także zwycięski przepis!
Zwyciężczynią konkursu jest Pani Ewelina W. za przepis:
KULKI CZEKOLADOWO – ORZECHOWE Z MIGDAŁEM
250 g mascarpone
200 g mlecznej czekolady
50 g herbatników
kakao, orzechy włoskie, migdały
Czekoladę rozpuścić w rondelku (w kąpieli wodnej), po ostudzeniu dodać mascarpone i herbatniki.
Wymieszać i wstawić do lodówki na około 2 godziny do stężenia. Następnie z masy formować małe kuleczki o średnicy 3 centymetrów, do środka włożyć migdał, obtoczyć w kakao i posiekane orzechy.
Gotowe kulki wstawić ponownie do lodówki, by stwardniały.
Zwyciężczyni proszona jest o kontakt z redakcją, pod adresem redakcja@informator-stolicy.pl
Pozostałym uczestnikom bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia i zapraszamy do śledzenia kolejnych wydań w których z pewnością nie zabraknie równie ciekawych konkursów!
Pozdrawiamy serdecznie!