Hala Koszyki wraca na mapę Warszawy!
18 restauracji, 11 sklepów oraz Bazar Koszyki czynny od rana do wieczora przez cały tydzień. 21 października zrewitalizowana Hala Koszyki zostanie otwarta dla warszawiaków - informuje tvn warszawa. Miejsce ma być tyglem w wymiarze kulinarnym, towarzyskim i kulturalnym.
Fot. Hala Koszyki/Fb
Nowa Hala Koszyki wkrótce ponownie będzie dostępna dla mieszkańców. W zmodernizowanej przestrzeni będzie miejsce dla 18 restauracji, 11 sklepów oraz czynnego przez siedem dni w tygodniu bazaru. 21 października, po 110 latach od rozpoczęcia budowy obiektu w 1906 roku Hala ponownie ma się stać żywą częścią tkanki miejskiej – warszawskim tyglem w wymiarze kulinarnym, towarzyskim i kulturalnym.
Hala Koszyki to nowy na mapie Warszawy punkt towarzyski i kulinarny, gdzie będzie można kupić, zjeść i ugotować. Dzięki Hali Koszyki Warszawa dołączy do grona miast takich jak Nowy Jork, Londyn, Oslo, Rotterdam czy Florencja, słynących z obiektów, gdzie pod jednym dachem spotykają się smaki z całego świata. Projekt zespołu Hali Koszyki przygotowała pracownia architektoniczna JEMS Architekci, koncepcję wnętrza Hali Jems Architekci opracowało wspólnie ze studiem projektowym Medusa Group, zaś koncepcjęwnętrza biura opracowało studio projektowe Medusa Group. Generalnym wykonawcą Hali Koszyki jest firma Erbud, zaś bankiem finansującym BGK.
18 restauracji w Hali Koszyki
Hala Koszyki będzie pierwszym miejscem w Polsce, gdzie w aż 18 restauracjach można spróbować m.in. dań kuchni polskiej, włoskiej, indyjskiej, czy japońskiej. Ci, którzy po wizycie w doskonałej restauracji lubią zabrać ze sobą do domu namiastkę pysznego smaku, w Koszykach będą mogli wybierać z asortymentu 11 sklepów z rozmaitymi specjałami. Wzorem dla konceptu Hali Koszyki były hale targowo-restauracyjne znane z innych światowych metropolii, jak Rotterdam, Londyn, Oslo, czy Florencja. Bogate zaplecze kulinarne Hali o powierzchni restauracyjnej 2400 m2 sprawi, że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie: Hala będzie doskonałym miejscem na poranną kawę, niezobowiązujący popołudniowy lunch, spotkanie ze znajomymi, elegancką kolację czy relaksującą lampkę Prosseco w barze otwartym do późnych godzin nocnych. Dzięki swojej różnorodności, Hala będzie żywą częścią tkanki miejskiej – warszawskim tyglem w wymiarze kulinarnym, towarzyskim i kulturalnym.
Źródło: tvn warszawa