SUSHI Popularna – dla najbardziej wymagających!
Grudzień to czas, który przede wszystkim kojarzy się z tradycyjnym polskim menu. Można by więc sądzić, że w tym okresie najlepsze „susharnie" odpoczywają i zbierają siły przed walentynkowym boomem. Czy aby na pewno?
Po odpowiedź udaję się do SUSHI Popularna. Marek Ziegler, szef Sushi Popularna, wita mnie na progu... zatłoczonego lokalu.
- Niestety, nie mam dobrych wieści - Wszystkie stoliki zajęte, więc musimy porozmawiać przy barze.
- Przecież nadchodzi Boże Narodzenie! Powinniśmy marzyć tylko o bigosie i barszczu.
- Pewnie niektórzy marzą, ale to nie przeszkadza im wyskoczyć na zdrową, świeżą rybkę. Chociaż muszę przyznać, że przyciągamy nie tylko smakoszy ryb. W najnowszej karcie uwzględniliśmy nawet zestaw wegański.
- Ale pewnie tuż przed świętami będzie jednak czas, by załoga odpoczęła?
- Nic podobnego! Mamy mnóstwo zamówień na wigilie firmowe, na które dostarczamy sushi lub które organizowane są bezpośrednio w lokalu. Świeża ryba, a sushi to ryba w najbardziej ekskluzywnej postaci i najwyższej jakości, znakomicie wpisuje się w tradycję opartej na rybnych daniach Wigilii.
- Tak, to naprawdę ciekawy pomysł. Sushi może urozmaicić nawet domową Wigilię. Czy będzie można składać zamówienia na dostawę jeszcze 24. grudnia?
- Pracujemy codziennie. Jednak z uwagi na świąteczny natłok zamówień, radzę złożyć je przynajmniej kilka dni wcześniej. Dla zamówień złożonych w ostatniej chwili, czas realizacji może być nieco wydłużony.
- Czy na Boże Narodzenie przygotowujecie specjalne menu?
- Mamy nowe, ciekawe menu, które spotkało się z uznaniem stałych klientów. Nie planujemy specjalnych bożonarodzeniowych zestawów. Ale jesteśmy gotowi na każde wyzwanie. Bywało, że na specjalne życzenie na firmowe Wigilie przygotowywaliśmy rolki ze... śledziem, buraczkiem lub nawet makiem! Nasi sushimasterzy naprawdę nie boją się eksperymentów. Uwielbiamy, gdy klient stawia przed nami ciekawe zadania i zdaje się na naszą kreatywność. Nie bez powodu zajęliśmy na lokalnym rynku dominującą pozycję. Z tego jesteśmy naprawdę bardzo dumni - dodaje Marek Ziegler.
- W takim razie już dziś pomyślę o zamówieniu...
- Zapraszam do naszego sushimastera, on najlepiej doradzi i wyjaśni wszystkie szczegóły. A zatem MERII KURISUMASU, czyli Wesołych Świąt!