mobile
REKLAMA

Tramwaj Wielkanocny zaprasza na przejażdżkę

W wielkanocny poniedziałek 10 kwietnia na stołeczne tory wyjadą tramwaje  okolicznościowej linii W – obsługiwanej zabytkowymi wagonami

Informacja prasowa
Tramwaj Wielkanocny zaprasza na przejażdżkę

Tramwaje będą kursowały w godz. 12.00-18.00 na okrężnej trasie:

KAWĘCZYŃSKA-BAZYLIKA - Kawęczyńska – al. Tysiąclecia – Kijowska – Targowa – al. ,,Solidarności” – most Śląsko-Dąbrowski – pl. Bankowy – Marszałkowska – Nowowiejska – al. Niepodległości – T. Chałubińskiego – al. Jana Pawła II – al. ,,Solidarności” – most Śląsko-Dąbrowski – Targowa – Kijowska – al. Tysiąclecia – Kawęczyńska -KAWĘCZYŃSKA-BAZYLIKA

Kursy będą się odbywały co pół godziny. Linię W będą obsługiwały wagony z zabytkowej floty Tramwajów Warszawskich:

  • K  - które jeździły w Warszawie w czasie II wojny światowej;
  • N – symbol odbudowującej się po wojnie stolicy;
  • 13N – „parówki” znane z warszawskich ulic w latach 70.

W wagonach linii W obowiązywać będzie standardowa taryfa biletowa ZTM. Obsługa pojazdów nie prowadzi sprzedaży biletów.

Jednorazowe bilety kartonikowe (20-min., 75-min., 90-min.) kasować będą konduktorzy i konduktorki – członkowie Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej. Bilety krótkookresowe kartonikowe (dobowe i dłuższe) lub długookresowe (30-dniowe i dłuższe) należy skasować lub aktywować w innych pojazdach WTP. We wszystkich wagonach (na oknie naprzeciw drzwi oraz u obsługi konduktorskiej) dostępne będą kody QR umożliwiające aktywowanie biletu kupionego przez aplikację mobilną.

Wszystkie kursy linii realizowane będą przez pojazdy wysokopodłogowe. Na pokład wagonów – w miarę możliwości – wejść pomoże brygada konduktorska.

fot.L.Peczyński/UMW

KOMENTARZE

aktualności

więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

Kryminalne

więcej z działu Kryminalne

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

Biznes

więcej z działu Biznes

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie i Uroda

więcej z działu Zdrowie i Uroda