Premium, znaczy najlepsze
Premium Sushi & More to miejsce, w którym znajdziemy najwyższej jakości autorskie sushi. O swoim doświadczeniu, sukcesach i tworzeniu sushi opowiada nam właściciel lokalu – Oscar Bayar.
Jak się rozpoczęła Pana przygoda z Premium Sushi ?
- Pracuję przy tworzeniu sushi od 13 lat. Współpracowałem z Tomo Sushi, Izumi Sushi, a także z Nobu Matsuhisa w Londynie, a więc zetknąłem się z najwybitniejszą kuchnią japońską. Któregoś dnia przypadkowo się tak złożyło, że wykonałem 3 zestawy swojego autorskiego sushi dla pewnej warszawskiej firmy. Moje sushi posmakowało, więc w kolejnym tygodniu zrobiłem więcej zestawów. Z czasem wieść o moim sushi rozeszła się szerzej po firmie, aż zaczęto mnie polecać i w innych miejscach. Zacząłem pracować pod własną nazwą – Premium Sushi, a potem otworzyłem swój lokal na Ursynowie.
Co przyczyniło się do sukcesu Pana marki?
- Jakość. Tworzę autorskie sushi, z najwyższej jakości produktów. Najważniejszy jest ryż – sprowadzam jeden z najlepszych gatunków. A poza tym doświadczenie – pracuję z sushi od wielu lat, wiem jakie składniki i jakie kompozycje stworzą najsmaczniejszy efekt.
Co oznacza dla Pana premium?
- Zawsze chciałem być najlepszy. Dlatego moje sushi to najwyższa jakość, najlepsze ceny i najszybsze dostawy na terenie całej Warszawy i jej południowych okolic.
To czym w takim razie jest More?
- Chciałbym oprócz sushi proponować inne dania kuchni azjatyckiej: gotowane na parze pierogi, curry, koreański grill. Chcemy przyciągać różnorodnością.
Czy każdy znajdzie coś dla siebie w Waszym menu?
- Założeniem Premium Sushi&More jest to, by było to miejsce dla wszystkich. I dla studenta i dla seniora. Nawet najbardziej wymagający klient będzie zadowolony, ponieważ może samodzielnie skomponować swój zestaw: wybrać czy woli więcej kawałków z surową rybą, czy może pieczoną, albo więcej wegetariańskich.
Który zestaw jest najpopularniejszy?
- Największą popularnością cieszy się nasz promocyjny zestaw Premium Party – 101 sztuk za 101 zł. Można go zamówić z wyprzedzeniem lub tego samego dnia, jednak z racji sporego zainteresowania mamy ograniczoną ilość przyjęć zamówień. Po więcej promocji zapraszam na nasz funpage na FB, tam znajdują się też zdjęcia wszystkich naszych zestawów i menu.
Otrzymał Pan ostatnio znaczący certyfikat kulinarny.
- Tak, to certyfikat dla kucharza przyznawany przez rządowy program Japonii (Sushi Proficiency Certificate/ Sushi Skills Institute All Japan Sushi Acreditation). To wielkie wyróżnienie. Ten certyfikat otrzymują kucharze, którzy są bezbłędnymi mistrzami sushi. Jestem bardzo dumny. Zapraszam do Premium Sushi, by się przekonać, że jesteśmy wyjątkowym lokalem w Warszawie.
Premium Sushi & More
restauracja japońska i bar sushi
ul. Dereniowa 2 lokal 205 Warszawa
nd – czw 12:00 – 22:00
pt – sb 12:00 – 23:00
facebook.com/premiumsushiandmore/