11. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa
W środę, 25 września odbyło się spotkanie, podczas którego dowiedzieliśmy się co dla uczestników wydarzenia przygotowali organizatorzy 11. edycji Warszawskiego Festiwalu Piwa.
Spotkanie było podzielone na trzy części. Pierwszym etapem było zwiedzanie browaru Palatum - pierwszego rodzinnego browaru rzemieślniczego w Warszawie. Właścicielem jest Łukasz Kojro, a w interesie pomagają mu żona oraz tata, a cóka rysuje etykiety do poszczególnych piw.
W drugiej części PIMP UP MY BEER ulepszaliśmy gotowe piwa z browaru Palatum, dodając do nich zaskakujące dodatki m.in. świeże owoce, przyprawy, czy nawet jadalny brokat. Być może część z naszych kombinacji będziecie mogli spróbować na Festiwalu.
Ostatnia odsłona to mni konferencja w Pubie Artezan, w czasie której omówiono co czeka na uczestniów Festiwalu. W jej trakcie mogliśmy spróbować piw rzemieślniczych z tego browaru, a także przekąsek przygotowanych przez Jarecki Gotuje.
Warszawski Festiwal Piwa startuje już 24 października 2019 roku na stadionie Legii Warszawa i potrwa trzy dni.