Pałac Kultury i Nauki w ubiegły weekend zapełnił się smakami Azji. Za nami Festiwal Azjatycki
W ostatni weekend, w Pałacu Kultury i Nauki odbył się Festiwal Azjatycki. Odwiedzający centrum Warszawy mogli spróbować tradycyjnych, regionalnych potraw, a także oglądać rozmaite pokazy

W ubiegły weekend (11-12 października) w Pałacu Kultury i Nauki odbył się Festiwal Azjatycki. Uczestnicy mogli spróbować azjatyckiego street-foodu i być świadkami różnych pokazów.
W zaledwie dwa dni, odwiedzający mogli uczestniczyć aż w czterech festiwalach azjatyckich: Festiwal Azjatycki, Sakura Festiwal, Festiwal Koreański i Festiwal Matchy.
Festiwal Azjatycki - odwiedzający mogli skosztować potraw z takich krajów jak: Wietnam, Japonia czy Indie. Na stoiskach znajdowały się m.in. oryginalne chińskie pierogi, pad thai, curry czy ramen. Nie zabrakło również kuchni gruzińskiej, gdzie można było spróbować chaczapuri - jedno z tradycyjnych dań kuchni kaukaskiej.
Sakura Festiwal - było to wydarzenie poświęcone japońskiej kulturze, gdzie mieszkańcy mieli okazję spróbować takich dań jak sushi, makaron udon, ramen czy japońskie placuszki.
Festiwal Koreański - uczestnicy mieli do dyspozycji stoiska z koreańskimi tradycyjnymi daniami, przyprawami, a nawet z produktami nawiązującymi do muzyki K-POP.
Festiwal Matchy - miłośnicy popularnej matchy też mogli znaleźć coś dla siebie. Czekała na nich m.in. klasyczna mrożona matcha, truskawkowa bananowa i wiśniowa. Dodatkowo, uczestnicy mogli obejrzeć pokazy parzenia matchy.