Logowanie Rejestracja
Konfitury z cytrusów, ciasta wielkanocne, makarony, sery Taleggio i aromatyczna kawa. Kulinarna wytworność, pyszności i nowości. Dzisiaj ostatni dzień święta smakoszy włoskiego jedzenia.
Wiosna to czas kiedy wiele osób postanawia zadbać o swoje zdrowie i dietę. Świetną alternatywą dla szybkich dań na wynos zamawianych do pracy są lunchboxy. Przy odpowiedniej organizacji można je szybko przygotować w domu dzień wcześniej.
Obecnie na rynku dostępnych jest kilkanaście rodzajów mąki. Jaką wybrać? Która sprawdzi się do wypieków, a która przyda się do robienia pizzy?
Wiele osób, stęsknionych po zimie, z niecierpliwością wyczekuje pierwszych, marcowych nowalijek. Jednak zanim skusimy się na pierwsze pęczki rzodkiewek, warto zastanowić się, czy to jest na pewno zdrowe.
Już po raz siódmy w sali sesji Urzędu Dzielnicy Wola m. st. Warszawa odbył się konkurs dla łasuchów. O miano Wolskiego Pączusia 2019 roku walczyło pięćdziesięciu uczestników.
Słyszysz „Tłusty Czwartek”- myślisz „pączki”. Przedstawiamy prosty przepis na ten tradycyjny przysmak wszystkich łasuchów.
Druga edycja Wielkiej Uczty Warszawskiej odbyła się w weekend, 16 i 17 lutego w Centrum Praskim Koneser. Była to świetna okazja do spróbowania potraw całego świata w jednym miejscu.
Walentynki to doskonała okazja na eksperymenty w kuchni. Wołowina z czekoladą? Krewetki w szklanym kieliszku? Figi z kozim serem? Zapraszamy na kulinarną podróż po afrodyzjakach.
W sezonie jesienno-zimowym nietrudno o infekcję. Męczą nas wtedy katar, kaszel, gorączka, ogólne osłabienie. Czy konieczna jest wtedy natychmiastowa wizyta u lekarza? Czy na wszystkie te dolegliwości mogą nam pomóc jedynie leki apteczne? Nie. Nasze kuchnie pełne są naturalnych lekarstw!
Wypad na burgera to zawsze dobry pomysł. Trudno jednak zdecydować do jakiej burgerowni się wybrać lub skąd burgera zamówić. Postanowiliśmy to dla Was sprawdzić. Przedstawiamy nasz ranking lokali gastronomicznych, które serwują najsmaczniejsze burgery w Warszawie.
Stewia, ksylitol czy erytrytol? To kilka ze zdrowych odpowiedników białego cukru. Ich stosowanie dostarcza wiele wartości odżywczych, a czasem - mniejszej liczby kalorii.
Ta wspaniała sztuka kulinarna z Północnych Indii wywodzi się z czasów Cesarstwa Mogul, gdy mistrzowie kuchni wykorzystywali swoje umiejętności, aby zadowalać podniebienia potężnych Maharadz’ów. Jeśli macie Państwo ochotę spróbować esencji kuchni indyjskiej, zapraszamy do restauracji „Mr India”.
Sylwestrowa domówka to jeden z najpopularniejszych sposobów przywitania Nowego Roku wśród Polaków. Na takiej imprezie nie może zabraknąć świeżych i smacznych przekąsek. My doradzimy, które będą najszybsze i najbardziej efektowne.
Większość wigilijnych potraw pojawia się na stołach Polaków od kilku lub kilkunastu pokoleń. Wiele dań zostało zmodyfikowanych, jeszcze więcej zapomnianych, a niektóre przetrwały do dzisiaj.